Skapa ett medeltida boende

För den som har ett stort intresse för medeltiden och dess inredning, kläder och stålstrider finns det ett behov av att hela tiden befinna sig i den miljön och lära sig mer om sitt intresse. De verkliga entusiasterna kan besöka medeltidsveckan som har hållits varje år på Gotland sedan 1984. Men för att inkorporera denna tidsålder i vardagen kan det kännas nödvändigt att också skapa ett medeltida boende, där alla böcker om medeltiden och all inredning från medeltiden kan få plats.

Om du söker efter bostadsrätter i Stockholm kan du besöka Boneo. Här hittar du en stor mängd olika bostadsrätter i och runt Stockholm där utbudet uppdateras dagligen. Huvudstaden ger tillgång till ett varierat nöjesutbud, men är också en bra stad att bo i för medeltidsentusiasten. Med en bostad i centralt läge kan du besöka Gamla Stan i centrala Stockholm, som grundades på 1200-talet och har en stark medeltida prägel. Du kan också resa ut till Birka Vikingastaden i Mälaren och köpa artefakter som passar bra till din medeltida inredning. Genom att söka bostadsrätter i Stockholm underlättar du för ditt medeltida intresse.

Medeltidsveckan i Visby

Medeltidsveckan i Visby är en utmärkt tillställning för den som vill skaffa inspiration och inredning till hemmet. Hit kommer 40 000 besökare varje år, Medeltidsveckan utsågs 2015 till årets svenska turistmål, och innehåller 500 olika evenemang. Visby med sina medeltida anor är en perfekt plats som kan erbjuda något för alla, både barnfamiljer och personer med ett stort intresse för medeltiden.

Lång tidsperiod för inspiration

Många känner till medeltiden på ett övergripande plan, då det var en spännande och händelserik tid i historien. Medeltiden räknas som tiden mellan antikens period och renässansen, vilket innebär från 400-talets slut fram till 1400-talet. Vi brukar dela upp medeltiden i den tidiga medeltiden, högmedeltiden och till slut senmedeltiden. Mycket hände under denna tid, då det är en så lång period det rör sig om. I början kunde vi se Romarrikets sönderfall, men under 1000-talet blev länderna mer stabila i Europa då kungadömen och kristendomen etablerade sig. För att inreda ditt hem i medeltida stil har du därför en stor mängd olika stilar att välja mellan, och kan skapa en mer modern look med medeltida element eller köpa en av alla bostadsrätter i Stockholm och omvandla den helt.

news